marți, 15 mai 2012

Magnetoterapia


Magnetoterapia de joasa frecventa sau terapia prin magnetodiaflux este folosita in aplicatie generala – asupra intregului organism dintr-o data. Campul magnetic uniform este realizat de o bobina circulara, mare, inauntrul careia este asezat bolnavul. Mai nou exista si posibilitatea creearii unui camp magnetic mai mic, folosit doar pentru anumite regiuni, de exemplu, strict pentru regiunea cervicala.

Exista doua forme de aplicare a terapiei cu camp magnetic. Forma de aplicare continua este folosita pentru efectul sedativ. Este cu precadere indicata in nevrozele anxioase. Acestea sunt tulburari psihice pe care le pot avea persoanele care nu au boli psihice si care apar ca raspuns la un stress important din viata lor. Magnetoterapia continua mai este folosita cu succes si in anumite modificari care sunt considerate fiziologice la anumite varste dar care pot deveni suparatoare. Astfel, femeile la menopauza si adolescentii care au tulburari neurovegetative beneficiaza mult de pe urma acestei forme de fizioterapie. Magnetoterapia doar pentru regiunea cervicala se face de asemenea pentru efectul sedativ pe care il are de exemplu, asupra musculaturii tensionate din aceasta regiune. 

Magnetoterapia de joasa frecventa mai poate fi aplicata si intrerupt – ritmic sau fara nici un ritm. Forma de aplicare intrerupta, de oricare tip ar fi, are un efect clar de stimulare generala. Din acest motiv este folosita pentru persoanele care sufera de stari depresive prelungite sau la aceia care au hipotensiune arteriala cu manifestari clinice suparatoare: ameteli, dureri de cap intense, stare de lesin si lesin frecvente. In acest sens, este necesar sa fac o precizare importanta: hipotensiunea care nu este insotita de manifestarile descrise, nu reprezinta o afectiune si nu se asociaza cu nici un risc pentru sanatate si astfel, nu trebuie tratata in nici un fel. 

Nu orice persoana poate face in conditii de siguranta terapie cu camp magnetic. Aceasta este situatia la persoanele care au pace-maker implantat, diverse implanturi metalice si la cei cu epilepsie si psihoze (care reprezinta boli psihice, nu tulburari psihice). De asemenea este contraindicata la femeile insarcinate si la bolnavii cu cancer.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu